5 goede onderwerpen voor je blogs

header 5 super onderwerpen voor je blogs

 

Vaak krijg ik de vraag: waar moet ik het over hebben? Geen idee over welk onderwerp ik een blog moet maken? Vaak vinden we dit lastig, maar de onderwerpen liggen echt voor het oprapen. Ik help je graag op weg met deze 5 ideeën voor je social media posts.

Blog onderwerp 1: Wat is de meeste gestelde vraag?

Wat is de meest gestelde vraag van jouw klanten die jij kunt oplossen? Je krijgt vast vaak dezelfde vraag, via de mail, als je klanten spreekt aan de telefoon of op een netwerkbijeenkomst. Het is heel slim om een video te maken waarin je antwoord geeft op zo’n veelgestelde vraag.

Blog onderwerp 2: Wat was een écht contact moment?

Wat was onlangs een moment dat je écht contact maakte met iemand? Waar je je verbonden voelde en misschien wel ontroerd?

Kun je dit gevoel omhoog halen en een link leggen naar je werk als coach of ondernemer? Ik weet nog hoe ik zelf ontroerd was door iets wat mijn moeder mij laatst zei toen we op een steile berg fietsen en ik het ‘opgaf’. De anderen fietsten door, maar ik stapte af en zei dat ik verder zou lopen. We kregen een indringend gesprek over mijn gezondheid en het stellen van grenzen. De auto-immuunziekte die ik jaren daarvoor had gehad, was heel ingrijpend geweest. Kortom, ze vertelde dat ze trots op mij was dat ik nu van mijn fiets afstapte en gaf aan dat ze best veel jaren bezorgd over mij is geweest. Wat ze mij daar op die berg zei, maakte diepe indruk. Zozeer zelfs dat ik het de volgende dag tijdens een presentatie die ik gaf, aanhaalde en er een interactieve oefening mee deed. Het was bizar mooi wat er gebeurde in de groep.

Precies zo kan het met jouw blog gaan. Het raakt mensen in hun hart.

Blog onderwerp 3: Wat is jouw best bewaarde geheim?

Ik ben ervan overtuigd dat wij allemaal iets bijzonders bij te dragen hebben voor de kennis, gezondheid of het geluk van een ander. Alsof ieder van ons een geheim heeft ontrafeld op een bepaald moment in zijn leven en dat we dat mogen doorgeven. Je kunt hier natuurlijk een prachtige blog over schrijven of een video over opnemen. Ik weet zeker dat jij de mensen van begin tot eind zult boeien met jouw verhaal. Zo word jij een inspiratiebron voor je volgers en klanten.

Blog onderwerp 4: Wat zijn jouw beste tips om…

Maak eens een blog of video met ‘7 tips om…’ Of bedenk een blog rondom bijzondere voorbeelden op jouw gebied. Ook een titel als ‘5 kleine aanpassingen om…’ kan jou op blogideeën brengen.

Blog onderwerp 5: Wat doe je vandaag?

Een blog op Facebook hoeft helemaal niet lang te zijn. Sterker nog, op Facebook willen mensen geraakt worden en zit men niet te wachten op lappen tekst. Beperk je daarom tot een kleine tekst die eventueel verwijst naar een langer blog op je website. Vergeet niet om er een foto bij te plaatsen. Wat je ook eens kunt doen ter afwisseling is een foto blog maken, dat is een soort vlog maar dan van een paar foto’s die goed je dag weergeven. Waar was je, wat deed je, met wie was je? Het is laagdrempelig en mensen vinden het hartstikke leuk om jouw werkdag te volgen.

Op jouw zichtbaarheid vanuit jouw stralende eigenheid,

Brenda Serrée

PS
Wil je meer tips en inspiratie voor social media? Zodat je meer enthousiaste volgers krijgt en uiteindelijk meer klanten? Zorg dan dat je bij het webinar bent.

Klik HIER om aan te melden voor de gratis online training.

https://brandingdiva.nl/goede-onderwerpen-voor-blogs/